Demobijeenkomst 22 juli: bodemvocht

Op vrijdagochtend 22 juli 2022 vindt er een demodag plaats op het bedrijf van twee Bodem APK-deelnemers (Erik Huizing en Wieger Bosker) uit de Veenkoloniën. Deze bijeenkomst is opgebouwd rondom het thema ‘Bodemvocht’.

Erik heeft op een perceel Transformer en Physiomax toegepast. Transformer is een middel dat het vermogen heeft om infiltratie, distributie en afvoer van water in de bodem te verbeteren. Physiomax is een wortelhaar-stimulerend calcium, op basis van jonge zeekalk, dat voor een verbeterde beworteling van gewassen zorgt. Wieger heeft twee verschillende kleimineralen op zijn perceel aangebracht: Zeoliet en Bentoniet. Zeoliet zorgt ervoor dat nutriënten beter vastgehouden worden en Bentoniet houdt vocht beter vast. Dat klinkt allemaal zeer veelbelovend, maar zien we het effect van deze maatregelen ook daadwerkelijk terug in de bodem? Om te bekijken wat het daadwerkelijke effect is van Transformer, Physiomax en de kleimineralen hebben we bodemdeskundige Anna Zwijnenburg (Van tafel naar kavel) uitgenodigd om met ons het veld in te gaan.

Bekijk hier het volledige programma!

Aanmelden
Aanmelden kan door een bericht te sturen naar jvanmiddelaar@clm.nl of te appen/bellen naar 0345 470 731. Je kunt je ook aanmelden voor een deel van de middag.

Locatie: Buinen
Datum: vrijdag 22 juli 2022
Tijd: 08:30